Wij zijn verhuisd! Je kan ons vinden op de Twaalfbunderweg 10, 3740 Bilzen.

Aluminium maatwerk, sterke realisaties

Ons aluminium maatwerk: sterke realisaties

Bij Humco zijn we ook zeer vaardig in het werken met aluminium. Zo realiseerden we al tal van geslaagde projecten in aluminium zoals balustrades, poorten en gevelbekleding. We snijden, plooien, lassen en verwerken het aluminium voor ontwerpen die we ook in inox zouden kunnen maken.

Aluminium biedt als materiaal vele voordelen. Zo is het een licht materiaal, wat maakt dat het relatief makkelijk te plaatsen is en er minder krachten op de constructie komen. Aluminium leent zich ook redelijk gemakkelijk tot het extruderen, en het is vrij goed bestand tegen corrosie. Verder is het onderhoudsvriendelijk, heeft het een zeer lange levensduur en is het een zeer duurzaam materiaal, want 100% recyclebaar. Het recycleren kost zelfs relatief weinig energie. Maar tegelijkertijd is het ook een materiaal dat zich wat moeilijker verwerkt in vergelijking met inox of staal.

Voor elk project en ontwerp bekijken onze specialisten – wanneer de klant geen specifieke voorkeur heeft – welk materiaal het meest geschikt is. Belangrijke aspecten daarbij zijn bijvoorbeeld de manier van bevestigingen of het type oppervlaktebehandeling dat gekozen wordt. Niet elk materiaal leent zich voor iedere oppervlaktebehandeling. Zo kan anodiseren enkel op aluminium toegepast worden. Het lasersnijden en de laswerken met aluminium zijn een stuk complexer, maar de specialisten van Humco hebben alle vaardigheden en kennis in huis voor elk aluminium ontwerp.

We pasten aluminium al vaak toe in diverse geslaagde projecten. Humco geeft je graag advies bij je materiaalkeuze voor jouw plannen.

Vrijblijvende offerte